MENIU

Premieră în istorie! SUA au bombardat Somalia

Lupta împotriva jihadiștilor din Statul Islamic se lărgește dincolo de teritoriul Siriei și Irakului. Pentru prima dată, aviația americană a atacat poziții ale acestora în interiorul statului Somalia.

Comandamentul american pentru Africa (Africom) a anunțat vineri că a bombardat mai multe poziții ale jihadiștilor din interiorul Somaliei și a ucis mai mulți teroriști, conform Bloomberg.

Un comunicat citat de AFP arată că operațiunea aviației americane s-a desfășurat cu știința și coordonarea guvernului somalez.

Jihadiștii din Statul Islamic încep să aibă o prezență din ce în ce mai constată în Cornul Africii odată cu pierderea teritoriilor din Siria și Irak. De altfel, această zonă a fost dominată mult timp de gruparea extremistă Al-Shabab, afiliată Al Qaeda.

Acestea au fost primele ținte vizate de americani în Somalia în lupta împotriva Statului Islamic. De altfel, aviația americană a lovit luna trecută și ține ale jihadiștilor din Yemen, arătându-se un trend de mutare a luptei împotriva acestora și dincolo de granițele Siriei și Irak.

Mai multe articole despre:
SUA Somalia bombardament jihadişti ISIS