MENIU

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, despre NOILE măsuri de relaxare: Când vom renunța la masca de protecție

Alin Stoica, prefect Capitală / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că ne putem aștepta la noi măsuri de relaxare la nivelul Bucureștiului dacă rata de incidență se va menține sub 1,5 la mia de locuitori în următoarele 48 de ore. 

"Așteptăm să se confirme tendința de scădere a ratei de incidența în următoarele 48 de ore. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci, sigur, se vor lua o serie de măsuri, cu ar fi să permitem funcționarea la o capacitate de 50% a sălilor de cinema, de spectacol, a restaurantelor la interior, dar și a spectacolelor de tip drive-in în mașină, cu participarea a 3 persoane, fie că sunt din aceeași familie sau nu, concerte în aer liber cu 300 de pacienți", a afirmat Stoica, pentru Realitatea PLUS.

Condiția absolută este, spune prefectul, aceea ca rata de incidență la nivelul Capitalei să rămână sub 1,5 la mie.

În ceea ce privește eliminarea măștii de protecție, Alin Stoica a spus: "Uitându-mă în alte locuri, când vom avea peste 50-60% grad de imunizare în rândul populației cu ambele doze, atunci cel mai probabil vom renunta la masca de protecție". 

Rata incidenței în București scade în continuare. Direcția de Sănătate Publică a anunțat, astăzi, că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile are valoarea de 1,49 în Capitală.