MENIU

Prea grase ca să zboare cu avionul. Air India a concediat 125 de stewardese plinuțe

Slăbește rapid sau zbori!
<p>Stewardese Air India</p>
<p>Stewardese Air India</p>

Liniile aeriene taxează bagajele care cântăresc prea mult. Acum și stewardesele sunt urcate pe cântar, scrie Washington Post.

Linia aeriană Air India a decis să lase la sol 130 dintre stewardese și asistenții de zbor pe motiv că au o greutate prea mare, potrivit unui anunț făcut de companie zilele trecute.

Compania de stat din India, care și-a justificat decizia prin îngijorările legate de securitatea zborului, precum și prin noi reglementări guvernamentale, și-a atras nenumărate critici din partea opiniei publice.

Oamenii spun că este o decizie ridicolă și sexistă.

Decizia Air India nu este prima de acest fel: presa a mai scris și în 2006 despre un val de concedieri în rândul stewardeselor pe același motiv. Oficialii companiei spun că personalul navigant trebiuie să respecte anumite norme și că asistentele de zbor au refuzat să slăbească.

Directoratul General de Aviație Civilă din India a prezentat public ghidul de greutate normală: femeile cu un indice de masă corporală (IMC) între 18 și 22 sunt "normale", între 22 și 27 sunt "supraponderale" și peste 27 sunt "obeze".

Acest indice se calculează ca un raport între înălțime și greutate.

Nu mai puțin de 600 de angajați din companie au fost avertizați la sfârșitul anului trecut să ia măsuri și să se încadreze în normele acceptate.

Mai multe articole despre:
stewardese air india