MENIU

Președintele ANPC: Prețul ouălor până la raft nu s-a modificat semnificativ

Costul ouălor de la producător până la raftul magazinelor nu a crescut atât de mult încât să reflecte prețul cu care aceste alimente se vând acum în majoritatea supermarketurilor, a afirmat președintele ANPC, Bogdan Pandelică, la ”Realitatea pe Net”. Acesta precizează că procentul de creștere - cu tot cu logistică - ar fi de doar 5-10%.

”S-a creat o comisie la nivelul Ministerului Agriculturii. Fiecare instituție - ANSVSA, ANAF, ANPC și un serviciu - inspecția din cadrul Ministerului Agriculturii - va evalua pe culoarul ei de competență. Vedem dacă poate fi o discuție legată de o înțelegere a companiilor pentru a păstra un preț ridicat la raft”, a declarat Bogdan Pandelică, la Realitatea pe Net.

Ouăle parte din coșul zilnic al românului, a precizat acesta, subliniind că prețul la poarta producătorului, apoi adus la retailer, cu logistică etc. nu a crescut decât cu câteva procente, poate 5-10%, care nu s-ar simți atât de mult în prețul la raft.

”Din totalul ouălor vândute, 80% sunt de la producători români, 20% reprezintă importul. La cele din import, prețurile sunt în funcție de cursul valutar. Această creștere de 5-10% ar trebui să se reflecte la detailist sau la rețeaua de distribuție”, a mai explicat președintele ANPC.


Dacă există această scumpire într-o perioadă limitată de timp și apoi vii cu o promoție, direcționând decizia de cumpărare a clientului, e o practică ce poate duce la amenzi semnificative, a afirmat Pandelică. ”Trebuie să discutăm despre o responsabilitate, principii de vânzări”, a completat el.

Președintele ANPC a precizat că, în urma acestui scandal, unii retaileri au luat poziție și au micșorat prețul la raft. ”E și o chestie de a arăta grija față de consumatorii pe care vor să și-i fidelizeze”, a spus Pandelică.

Mai multe articole despre:
ANPC pret oua