MENIU

PRĂPASTIA dintre Rusia şi Occident, lărgită de summitul G20

<p>Putin nu reuşeşte să-i păcălească pe bulgari</p>

Liderii occidentali reuniţi în weekend la Summitul G20 din Australia l-au primit glacial pe preşedintele rus Vladimir Putin, fapt ce a accentuat divergenţele dintre Rusia şi Occident asupra conflictului din Ucraina, a apreciat luni presa rusă.

Summitul G20 "a demonstrat că Rusia şi Occidentul nu au putut găsi limbă comună", scrie cotidianul Vedomosti, citat de Mediafax.

"Poziţiile Rusiei şi Occidentului rămân ireconciliabile", adaugă cotidianul.

Potrivit acestei publicaţii, "contradicţiile dintre cele două tabere s-au manifestat la summit mai puternic ca niciodată: dacă mai înainte divergenţele erau vizibile la nivel diplomatic, acum ele au fost exprimate în public", scrie Vedomosti.

Potrivit ziarului Kommersant, "criza din Ucraina a transformat summitul într-un club geopolitic de discuţii, unde preşedintele Putin şi opozanţii săi intransigenţi au fost în centrul atenţiei", potrivit Kommersant.

Însă "în pofida presiunilor exercitate de Occident, Moscova a reuşit să realizeze cel mai important scop la summitul G20: să evite un scandal major şi să continue dialogul cu opozanţii cei mai duri", afirmă publicaţia.

Potrivit presei ruse, Putin a anticipat plecarea sa de la summit pentru a evita mai multe critici la adresa sa.

Presa rusă subliniază, de asemenea, că liderul de la Kremlin a fost primit de occidentali "foarte rece" şi a fost "plasat în umbră pe fotografia de grup", scrie cotidianul pro-Kremlin, Izvestia.

În ce priveşte preşedintele rus, "el s-a comportat cu sânge rece", apreciază publicaţia.

Mai multe articole despre:
Rusia G20 Vladimir Putin summit G20