MENIU

Poveste emoţionantă din Dâmboviţa. Cu sora bolnavă, în braţe la şcoală

Dragostea de frate nu are limite. O adolescentă din judeţul Dâmboviţa, imobilizată de trei ani într-un scaun cu rotile, este dusă zilnic trei kilometri de la liceu până la staţia de autobuz, de fratele său care îi este şi coleg de clasă. Tot el este şi cel care o duce în braţe până în şcoală pentru că liceul nu are rampă pentru persoanele cu handicap.

Francesca învaţă la liceul Doctor C. ANGELESCU din Găeşti. Ea este ţintuită într-un scaun cu rotile de trei ani, din cauza unei boli cu care s-a născut. Zilnic ea şi fratele ei, Andrei se trezesc la ora cinci dimineaţa pentru a ajunge la şcoală. Dacă la venire, microbuzul îi lasă chiar la liceu, la întoarcere, fratele ei impinge căruciorul trei kilometri până la staţia de autobuz. Tot fratele este şi cel care o cară pe braţe până în clasă, pentru că liceul încă nu are rampă de acces pentru persoanele cu astfel de probleme. Părinţii copiilor se descurcă greu, doar unul dintre ei lucrează şi abia îşi permit să-i ţină în şcoală. Cu toate acestea atât Francesa, cât şi Andrei învaţă foarte bine.

"Îmi place mai mult ora de română. Vreau să fac facultatea şi să ma angajez mai încolo", spune Francesca.

Francesca a rămas imobilizată în urma unei boli, iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze ambele picioare. Fata are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Ca să se poată deplasa mai uşor i-ar trebui un scaun cu rotile electric şi proteze pentru ambele picioare.