MENIU

Poți scăpa de calcarul de pe robinete cu două banale ingrediente din cămară. Este atât de simplu!

De fiecare dată când calcarul ne dă bătăi de cap prin afectarea obiectelor sanitare, în special a robinetelor, apelăm la fel de fel de substanțe chimice care pot fi periculoase pentru sănătate. Cu toate acestea, există două ingrediente pe care orice gospodină le are în casă, foarte eficiente împotriva urmelor încăpățânate de calcar.

Înafară de faptul că este inestetic, calcarul poate afecta performanța robinetului și poate duce în timp la reducerea presiunii apei. Cel mai bun mod de a rezolva această problema este să folosești unul dintre cele două ingrediente cheie care ajută la detartarea robinetelor și le redă strălucirea:

Oțetul alb și lămâia sunt ingredientele „magice” impotriva calcarului pentru a vă face robinetele să strălucească. Oțetul alb contine acid acetic, iar sucul de lămâie conține acid citric. Ambele ingrediente sunt considerate de gospodari un aliat redutabil împotriva depunerilor de calcar.

Metodele prin care puteți să vă curățați robinetele cu oțet alb sau suc de lămâie

La început, spală robinetele cu o cârpă umedă înmuiată în apă cu  lichid de spălat vase. După ce clătiți și lăsați să se usuce, folositi acidul citric din lămâie pentru a dizolva mineralele. Pentru aceasta, impregnați cârpa cu suc de lămâie și ștergeți depunerile de calcar de la robinet. De asemenea, puteti folosi o jumatate de lamaie direct pe robinete.

Daca petele se dovedesc a fi mai încăpățânate, pune oțet alb pe partea aspra a unui burete sau foloseste doar o cârpă. Stergeți partea detartrata apoi lăsați să acționeze câteva minute înainte de clătire. Puteți chiar să înfășurați o cârpă înmuiată cu otet în jurul robinetului pătat și lăsați-l să stea câteva ore înainte de clătire.

Mai multe articole despre:
calcar sfaturi practice otet alb lamaie acid citric