MENIU

Cum te poate îngrăşa POSTUL dacă nu îl ţii corect

Dieta-fulger creată de cardiologi. Slăbeşti 10 kg în două săptămâni!

Nutriționiștii susțin faptul că postul Crăciunului, care a început miercuri și se întinde pe o perioadă de 40 de zile, este o restricție alimentară benefică pentru organism, mai ales pentru cei care fac excese culinare, însă, ținut necorespunzător, poate duce la creșterea în greutate.

În principal, postul este benefic atunci când este ținut corespunzător. Însă, atunci când există un dezechilibru alimentar, din păcate, poate duce la câteva kilograme în plus. De exemplu, unele persoane, ca să țină postul, preferă să mănânce numai pâine cu dulceaţă sau cu pateu vegetal.

Pentru a avea un echilibru în alimentație atunci când ești în post, carnea poate fi cu ușurință înlocuită cu produsele din soia din care poți prepara snițele, chiftele sau sarmale.

De asemenea, laptele poate fi înlocuit cu cel extras din boabele de soia, iar fructele și legumele vor fi prezente la fiecare masă. Nucile, stafidele, semințele sunt ideale în salate.

Conform mediafax.ro, postul Crăciunului este mai uşor faţă de cel al Paştelui, având multe dezlegări la peşte, ulei şi vin.