MENIU

Portughezii şi spaniolii își caută joburi în România

<p>Aproape 200 de joburi &icirc;n străinătate</p>

Străinii vânează posturile din România. Firmele care au birouri de relaţii cu clienţii caută să angajeze tineri din alte ţări europene pentru că nu găsesc aici vorbitori de limbi străine rare.

Pentru un post de începător, străinii sunt plătiţi cu până la 500 de euro mai bine decât în ţara lor şi primesc subvenţii la cazare şi transport, scrie Digi24.ro.

Nuno Leopoldo este din Portugalia şi a venit în România în martie, anul trecut, ca să lucreze într-un call center din Bucureşti. Spune că a emigrat din cauza crizei din ţara natală.

„Căutam de lucru din cauza situaţiei din ţara mea. România se dezvoltă foarte repede şi mi-am zis că e o ţară plină de oportunităţi", spune Nuno Leopoldo, angajat portughez.

Şi Pedro Pamploma a venit în România ca să câştige mai bine.

„Am un post foarte bun aici. A fost un mare salt pentru mine", spune Pedro Pamploma, angajat portughez

Firma la care lucrează cei doi a căutat candidaţi în România care să vorbească limbi străine rare şi să aibă şi competenţe tehnice, dar nu a găsit. Aşa că, în ultimii doi ani, a adus 20 de tineri din alte ţări din Europa. Salariile oferite acestora sunt atrăgătoare.

„Venitul salarial poate varia între un venit mediu brut pe economie şi ajungând până la 2.000 de euro brut, vorbim aici de limbile nordice şi olandeză", explică Simona Burdalescu, reprezentantă firmă.

În prima jumătate a anului 2014, în centrele de suport CGS din România s-au angajat aproape la fel de mulţi cetăţeni străini ca pe întreg parcursul anului trecut: 11 persoane s-au alăturat deja în acest an grupului de expați din CGS, toţi ocupând poziţii de începători şi provenind din Olanda, Elveţia, Kenya, Marea Britanie, Suedia, Franţa, Germania.

"Alături de colegii care ni s-au alăturat în acest an, avem din anii anteriori angajaţi şi din Polonia, Spania etc., care ne ajută să răspundem cerinţelor consumatorilor vorbitori de limbile respective", a declarat Vladimir Sterescu, Country Manager CGS în România.

Mai multe articole despre:
call-center