MENIU

Popularitatea președintelui SUA, la cel mai scăzut nivel după haosul din Afganistan. Câți americani îl mai susțin pe Joe Biden

Joe Biden

Joe Biden a pierdut din susținerea americanilor în urma modului în care a gestionat situația privind retragerea trupelor americane din Afganistan. Un sondaj realizat după ce talibanii au preluat puterea arată că popularitatea preşedintelui SUA a scăzut cu 7 puncte procentuale, ajungând la cel mai redus nivel din acest an. 

Potrivit sondajului, realizat de Reuters/Ipsos și publicat marţi seară, arată 46% dintre americanii cu drept de vot sunt mulţumiţi de activitatea lui Joe Biden la Casa Albă, faţă de 53% în urmă cu o săptămână.

Un alt sondaj, realizat luni de institutul institutul Ipsos, arată că mai puţin de jumătate dintre americani susțin modul în care liderul american a gestionat eforturile diplomatice şi militare ale SUA în Afganistan în acest an. Potrivit acestei anchete sociologice, Biden, care în iulie a lăudat forţele afgane pentru că sunt ''la fel de bine echipate ca oricare altele din lume'', a fost calificat drept mai slab decât precedenţii trei preşedinţi americani aflaţi în funcţie în timpul celui mai lung conflict militar în care au fost implicate Statele Unite: George W. Bush, Barack Obama şi Donald Trump, scrie Agerpres. 

Talibanii au preluat puterea duminică, după două decenii de prezenţă militară americană.

Citește și: ”Joe Biden rămâne pe poziții: Soldații americani nu trebuie să moară într-un război pe care afganii au refuzat să-l poarte”

 

Mai multe articole despre:
joe biden presedintele sua talibani afganistan