MENIU

Ponta, TURIST UNIC la Sarmizetegusa Regia

Ponta, TURIST UNIC la Sarmizetegusa Regia

Din ciclul "Ce năzbâtii a mai făcut premierul", Victor Ponta îşi începe anul cu o nouă gafă. După ce s-a lăudat că a luat masa cu regele, acum Ponta îşi urcă ATV-ul până la Cetatea Sarmizegetusa Regia, cu toate că aceasta este închisă pe timp de iarnă pentru turiştii obişnuiţi.

Ziarista Dollores Benezic a povestit, pe blogul personal, că a încercat să viziteze cetatea, dar nu a putut pentru că a fost oprită de paznici. Cu doar câţiva kilometri înainte de destinaţie, a găsit un indicator care menţiona că în perioada decembrie - februarie cetatea este închisă. Cum din sens opus veneau maşini, jurnalista a decis să îşi continue drumul.

"Cu patru kilometri înainte de ţintă suntem opriţi la barieră de un tip purtând uniforma unei firme de pază, care ne spune că e închis. Zicem că vrem să mergem măcar pe jos, dar el ne descurajează, pe motiv că oricum nu ne vor lăsa jandarmii să intrăm.
- Dar ei cum de au intrat? întrebăm agentul de pază.
- Au venit cu şefii de la Jandarmerie.. nu sunt turişti, ne explică pe jumătate jenat agentul."

Cu regretul că a bătut drumul de pomană, jurnalista a făcut cale întoarsă. Ajunsă acasă, Dollores a aflat că premierul a postat pe Facebook o poză făcută tocmai la Sarmisegetusa Regia, cetatea pe care aceasta nu a putut să o viziteze.

"Apoi, pe 31 decembrie, a publicat poza asta dovedind, dacă mai era nevoie, că el nu fentează cozile de maşini de pe Valea Prahovei, ca Băsescu, ci confiscă cu totul un obiectiv istoric pe are voiau să-l vadă şi alţi turişti, doar pentru că el e premier şi pentru el se încalcă orice regulă."

Ce rămâne, însă, după această întâmplare? Gustul amar că se demonstrează încă o dată că regulile în România pot fi încălcate dacă eşti în funcţia potrivită.