MENIU

Ponta, despre concluziile din Comisia Nana: În mod sigur, va fi un dosar penal

Ponta, despre concluziile din Comisia Nana: În mod sigur, va fi un dosar penal / Foto: MEDIAFAX

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, cu privire la concluziile referitoare la terenurile care fac obiectul Comisiei de anchetă "Nana", că acestea au fost transmise deja la DNA.

"Le-am transmis mai departe către DNA, le trimitem și către Comisia de anchetă și presei. În mod sigur, din acest moment va fi un dosar penal și sunt convins că la un moment dat, cei care au participat la acele retrocedări ilegale — cred că unul dintre ei e fostul ministru Fuia (n.r.fostul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia). Știu că domnia sa e cercetat de vreo cinci — șase ani, și în felul acesta vrem să ajutăm organele de anchetă ca după foarte mulți ani să poată să stabilească dacă a făcut sau nu ceva domnul Fuia, cât era acolo", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Guvernul va sesiza DNA în legătură cu trecerea unei suprafețe de teren din domeniul public al statului și administrarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea în domeniul privat al orașului Fundulea, informează un comunicat al Executivului remis marți AGERPRES.