MENIU

Pompierii se luptă pentru a treia zi consecutiv cu incendiul de pădure din apropierea Cernobîl

incendiu cernobil

Pompierii din zona de excludere de la Cernobîl, din nordul Ucrainei, au intrat astăzi în cea de-a treia zi de luptă cu incendiul de pădure din regiune, care este în continuare contaminată cu radiaţii în urma accidentului nuclear din 1986, relatează Agerpres. 140 de pompieri acţionează pentru stingerea incendiului. Până în prezent au fost raportate victime. 

Potrivit sursei citate, nivelul de radiaţii din zonă este acum de 16 ori mai mare decât normalul, a precizat într-un comunicat Egor Firsov, care conduce serviciul de inspecţie ecologică.

Circa 25 de hectare de pădure din această zonă, în mare parte nelocuită, se află în continuare sub flăcări, a anunţat într-un comunicat de presă Serviciul de Urgenţă. Aproape un sfert din incendiu este în zona Cernobîl. Flăcările s-ar fi extins în weekend pe o zonă de peste 100 de hectare.

Se pare că incendiul ar fi fost provocat de arderea unei porţiuni de iarbă uscată.

Incendiile de iarbă sunt o obişnuinţă în prima parte a primăverii, în contextul în care agricultorii pornesc focuri controlate pentru a curăţa terenurile. O anchetă a fost deschisă în acest caz.


Mai multe articole despre:
incendiu ucraina cernobil