MENIU

POLUARE PE DUNĂRE. Muncă de Sisif pentru angajaţii Apelor Române

Poluare pe Dunăre.

Peisaj dezolant pe Dunăre! În ultimele zile, viiturile au adus pe fluviu, în zona Orşova, tone de gunoaie. Angajaţii Apelor Române, cei ai Gărzii de Mediu şi ai Primăriei Orşova muncesc zi-lumină să ecologizeze zona în care s-a produs un adevărat dezastru ecologic. Ei spun că şi turiştii sunt vinovaţi, pentru că nu şi-au strâns gunoaiele după gratarele făcute de 1 mai.

Gunoaiele au fost purtate până în golf de apele umflate ale râului Cerna, după care au ajuns în Dunăre, la Orşova.

Angajaţii Apelor Române, Gărzii de Mediu şi Primăriei au început să adune deşeurile. Munca lor este una de Sisif, pentru că apele aduc alte gunoaie. "Noi spunem de fiecare dată că Orşova trebuie să devină oraş turistic. Am facut o investiţie cu fonduri europene, să amenajăm golful Cerna. Această poluare e de ani de zile şi stie toata lumea de aici", a spus Constantin Negulescu, viceprimar Orşova. 

Pentru dezastrul creat, autorităţile de mediu dau vina pe primăria Orşova, pa care o vor amenda cu 30 de mii de lei. Problema nu poate fi rezolvată decât prin construirea unui baraj care să oprească resturile la gura de vărsare a râului Cerna în fluviu.

Mai multe articole despre:
Dunăre GUNOAIE DUNĂRE poluare gunoaie dunăre