MENIU

Polițiștii au deschis un DOSAR PENAL în urma incendiului violent din hala petrolieră din Prahova

Incendiu hală petrolieră din Prahova

Decizie importantă luată în urmă cu scurt timp de autoritățile prahovene. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă în urma incendiului izbucnit, luni seară, în satul Inoteşti din comuna Colceag, în urma căruia două persoane se află în stare gravă, cu arsuri pe cea mai mare parte a corpului. Lucrurile nu se opresc însă aici. În prezent, se fac cercetări în legătură cu alte două posibile cauze care ar fi dus la producerea incendiului. Vorbim despre neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea acestor măsuri privind securitatea şi sănătatea muncii.

Pompierii care au efectuat cercetarea la faţa locului au stabilit că incendiul violent izbucnit, luni seara, în comuna prahoveană Colceag, sat Inoteşti, soldat cu rănirea gravă a doi bărbaţi, a pornit din cauza unui aparat de sudură folosit fără respectarea normelor.

Incendiul a afectat o hală a unei fabrici de produse din ţiţei, lângă ea aflându-se şi opt rezervoare de reziduuri petroliere care prezentau pericol de explozie. 

Doi bărbaţi, de 53, respectiv 59 de ani, au suferit arsuri grave. Ei se află la Spitalul Judeţean Ploieşti, iar Ministerul Sănătăţii a anunţat că se fac demersuri pentru transferul lor în străinătate.

Citește și Incendiu violent din Prahova: cele două victime, în stare gravă. Una din ele, transferată în Belgia, cealaltă în Viena