MENIU

Pod căzut peste calea ferată, în județul Brașov. Circulația trenurilor este blocată

Pasajul Prejmer se prăbușește. Foto/Metropolitan Brașov

Pasajul rutier care face legătura între orașul Prejmer și municipiul Brașov s-a prăbușit. Pasarela a căzut fix peste calea ferată, circulația trenurilor fiind blocată. 

Pasarela care face legătura între Brașov șiPrejmer este în șantier, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov impunând deja de mai multe zile, restricții de tonaj. Aceste restricții nu au fost însă respectate, după cum se poate vedea și în fotografia atașată, mai ales în condițiile în care Poliția Rutieră nu a putut asigura un echipaj permanent în zonă.

Incidentul afectează și circulația pe calea ferată de dedesubt, acolo unde a căzut una dintre grinzile de beton. Potrivit unor surse, degrevarea zonei va dura cel puțin până la miezul nopții. 

Reamintim că pasajul de pe DN10 se află în plin șantier, pentru punerea în siguranță și pe ambele intrări exista și o restricție de circulație de 3,5t.

„La fața locului au acționat echipele CNAIR, pasajul respectiv fiind in administrarea companiei de drumuri.

Din punct de vedere al traficului feroviar, menționez faptul că, începând cu ora 18.55 s- a reluat circulația feroviară, cu tracțiune Diesel, pe relația Hărman - Prejmer.

Trenurile care circulă dublate cu locomotivă Diesel între Hărman și Prejmer sunt următoarele:  4513,  1646 și 12406.

Echipele feroviare de intervenție ale SRCF Brașov vor acționa în zona respectivă, într o fereastră de grafic, pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact, astfel încât să fie restabilită circulația în condiții normale de trafic”, a declarat purtătorul de cuvânt CFR, Oana Brânzan.

 

Mai multe articole despre:
pod prejmer brasov pod prabusit