MENIU

PNL şi PD au căzut la pace

După un ultimatum lansat de PD şi după o şedinţă a conducerii Alianţei ce a durat mai bine de trei ore, liberalii şi democraţii par să fi căzut la pace. Concluzia întâlnirii a fost ca cele două partide să aibă poziţii comune legate de problemele politice cu care se confruntă Alianţa DA. Seara trecută, şefii celor două partide au decis ca noul purtător de cuvânt al alianţei să fie Crin Antonescu.

Pe de o parte, şefii PD au explicat ce îi determină să meargă pe liste proprii la alegerile europarlamentare. Adriean Videanu, preşedintele executiv PD, a explicat: Pentru a nu intra în jocul ponderii pe liste, este mai bine sa ne mobilizăm propriul electorat.

La rândul lor, liderii PNL au negat că ar fi avut vreo negociere cu PSD. Crin Antonescu, vicepreşedintele PNL: Nu a existat nicio discuţie despre cooptarea PSD, nici o secundă, abia atunci când se va destrăma Alianţa putem vorbi de acest lucru.

Democraţii i-au somat, luni, pe partenerii lor de Alianţă să-şi clarifice poziţia faţă de o posibilă colaborare cu PSD. Atât PNL, cât şi PSD au negat că ar intenţiona să colaboreze în vreun fel.
Mai multe articole despre:
PNL PD