MENIU

PNL cere PSD înlocuirea lui Eugen Nicolicea din funcția de președinte al Comisiei juridice

Grupul deputaților PNL solicită social-democraților retragerea sprijinului politic și înlocuirea lui Eugen Nicolicea din funcția de președinte al Comisiei juridice pe motiv că acesta a recurs la "jigniri și admonestări" la adresa liberalului Gabriel Andronache.

"Grupul deputaților PNL denunță public comportamentul și atitudinea deplorabilă a deputatului PSD Eugen Nicolicea, care se folosește de poziția de președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaților pentru a admonesta parlamentarii Opoziției", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, Nicolicea a recurs, la ședința Comisiei juridice de joi, "la acuzații, jigniri și admonestări la adresa deputatului PNL Gabriel Andronache, intolerabile pentru conduita pe care ar trebui să o aibă un parlamentar". 

"Atragem atenția asupra faptului că asemenea reacții agresive sunt de neacceptat și solicităm ca ele să fie condamnate public de reprezentanții tuturor partidelor parlamentare. Solicităm retragerea sprijinului politic și înlocuirea deputatului Eugen Nicolicea din funcția de președinte al Comisiei juridice. (...) Totodată, precizăm că astfel atitudini ale deputatului Eugen Nicolicea au devenit recurente în activitatea Comisiei juridice, deputatul PSD jignind și admonestând reprezentanții Opoziției ori de câte ori aceștia nu sunt de acord cu punctele sale de vedere", susțin liberalii.

Eugen Nicolicea și Gabriel Andronache au avut, joi, un schimb de replici în ședința Comisiei juridice pe tema procedurii în privința solicitării DNA de efectuare a urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.