MENIU

Efectul "ploaia înghețată", surprins pe cameră. Iată momentul în care un copac se prăbușește!

Haosul din București, produs de fenomenul ploaia înghețată (freezing rain), a fost surprins de camerele de luat vederi. Mai precis, se vede cum un copac cade peste o mașină.

O cameră de supraveghere din sectorul 5 al Capitalei a surprins căderea unui copac, în urma fenomenului denumit ploaia înghețată (freezing rain).

În imagini se observă cum un copac cade peste o mașină pe care o distruge și avariază și alte autoturisme.

Autoritățile au fost nevoite să intervină în ultimele zile din cauza greutății gheții adunate pe ramuri, în urma căreia s-au prăbușit mai mulți copaci, iar sute de mașini au fost avariate. 

VEZI AICI VIDEO

CE ESTE PLOAIA ÎNGHEŢATĂ

Ploaia înghețată, care i-a luat prin surprindere pe români, este un fenomen care se produce atunci când picăturile de apă îngheață aproape instantaneu la contactul cu solul. Concret, atunci când plouă, iar picăturile de ploaie ating solul sau orice obiect aflat pe sol, apare fenomenul numit freezing rain.

Ploaia îngheţată este un fenomen extrem de periculos pentru cei care se deplasează pe jos, dar şi pentru conducătorii de autovehicule, fiindcă pe carosabil se formează o pojghiță de gheață. Mai mult decât atât, pe trotuare se formează un strat de polei care pune în pericol deplasarea pietonilor.