MENIU

Plenul CSM cere Guvernului abrogarea OUG 7 pe Legile justiţiei

Plenul CSM cere Guvernului abrogarea OUG 7 pe Legile justiţiei

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, să transmită o solicitare către Guvern pentru abrogarea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea Legilor justiţiei, cu excepţia propunerilor care au venit din partea Consiliului, se arată într-un comunicat al Consiliului.

În şedinţa din data de 25.02.2019, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a hotărât transmiterea unei solicitări către Guvernul României în vederea abrogării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii, anunță CSM, printr-un comunicat.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a invitat, luni, la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul justiţiei.

Dăncilă a dat asigurări că există "întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituţiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiţie corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor".

Mai multe articole despre:
CSM Consiliul Superior al Magistraturii plen CSM