MENIU

Plăţile în numerar, LIMITATE printr-o lege adoptată de Senat

<p>Plăţile CASH, interise &icirc;n cur&acirc;nd</p> <p>&nbsp;</p>

Senatorii au aprobat, marti in plen, proiectul de lege care limiteaza incasarile si platile in numerar efectuate de firme.

Proiectul de lege referitor la stabilirea unor plafoane pentru tranzactiile in numerar efectuate de firme, aprobat de Guvern in sedinta din 2 aprilie si inregistrat in aceeasi luna la Parlament, a fost aprobat marti de Senat, informează AvocatNet.ro.

Inainte de votul Senatului, Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital a adoptat documentul cu o serie de amendamente, care extind plafoanele pentru anumite operatiuni.

Conform raportului Comisiei pentru buget (n.r. proiectul de act normativ, in forma adoptata de Senat, nu este inca disponibil), plafoanele pentru anumite operatiuni au fost extinse.

Astfel, operatiunile de incasari in numerar efectuate de firme, de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, precum si contravaloarea unor livrari de bunuri sau a unor prestari de servicii, urmeaza sa se efectueze in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoana, se mentioneaza in raportul citat.

Initial, limita pentru aceste operatiuni era de 5.000 lei de la o persoana.

De asemenea, ar putea fi interzise incasarile fragmentate de la o persoana, pentru operatiunile de incasari in numerar mentionate anterior, cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum si fragmentarea tranzactiilor reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, respectiv fragmentarea unei livrari de bunuri sau a unei prestari de servicii, cu o valoare mai mare de 10.000 lei.

Un alt amendament adus proiectului de lege se refera la operatiunile de plati in numerar efectuate de firme, catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari.

Acestea s-ar putea efectua cu incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei de la o persoana. Anterior, plafonul era de 5.000 lei. Mai multe aici

Mai multe articole despre:
numerar plăţi în numerar plăţi cash