MENIU

Planurile Guvernului pentru 2021: 295 de acte normative pentru abrobare, din care 123 prioritare

Ședință de guvern

Guvernul intenționează să aprobe anul acesta 157 de hotărâri și 138 de legi, potrivit notei de informare cu privire la actualizarea și monitorizarea Planului Anual de Lucru al Guvernului. Toate actele normative au termene de aprobare și mențiunea dacă sunt sau nu prioritare. Astfel, din 295 de proiecte de acte normative, 123 sunt prioritare. 

De pe listă lipsesc ordonanțele de urgență, în condițiile în care toate Guvernele au guvernat mai mult prin ordonanțe de ugență, potrivit hotnews.ro.

Anul trecut, Guvernul a reușit să ducă la bun sfârșit doar 34% din ceea ce și-a propus prin mecanismul PAL, potrivit datelor oficiale oferite chiar de Executiv. Din cele 302 de propuneri de acte normative, dintre care doar 105 proiecte (34%) au fost supuse aprobării Guvernului până la finalul anului.
 
Planul Anual de Lucru al Guvernului este un instrument de planificare a procesului de reglementare la nivelul administrației publice centrale, cuprinzând proiectele de documente de politici publice și proiectele de acte normative cu impact semnificativ asupra economiei, societății, mediului și bugetului general consolidat, pe care instituțiile administrației publice centrale cu rol de inițiator își propun să le înainteze, în cursul unui an calendaristic, spre aprobare Guvernului.
Mai multe articole despre:
guvern adoptare legi ordonante de urgenta guvernare