MENIU

Planul secret al PSD pentru împingerea lui Dăncilă în turul 2

A fost aflat planul PSD de sabotare a Guvernului Orban. Liderii PSD au decis într-o ședință restrânsă a conducerii partidului să amâne votul de încredere din Parlament pentru viitorul guvern, astfel încât primul tur al alegerilor prezidențiale să o prindă pe Viorica Dăncilă într-o poziție de forță. 

PSD și-a făcut strategia pentru votul dat Guvernului Orban. Potrivit unor surse Realitatea TV, social-democrații vor ca noul Executiv să fie votat peste două săptămâni.

Mai exact, pe 5 noiembrie, adică chiar în săptămâna cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Planul a fost pus la punct într-o ședință restrânsă a conducerii PSD.

Strategia secretă a social-democraților are menirea de a o propulsa pe Viorica Dăncilă în turul doi al alegerilor prezidențiale. Un eșec previzibil al PNL la votul de încredere dat Guvernului Orban s-ar răsfrânge și asupra principalilor contracandidați ai lui Dăncilă în cursa pentru Cotroceni.

PSD are instrumente necesare pentru a amâna calendarul procesului de învestitură a noului guvern, dată fiin majoritatea social-democraților în birourile permanente ale Parlamentului.

În plus, este de așteptat ca mulți dintre miniștrii viitorului Executiv să primească aviz negativ în comisiile parlamentare dominate de PSD.

Rundă de negocieri crucială pentru sprijinirea guvernului

Miercuri urmează o nouă rundă de negocieri pentru Guvern. Liderii PNL poartă discuții cu partidele care au votat moțiunea de cenzură. Acum pare însă o misiune mult mai grea pentru liberali să strângă votul a 233 de parlamentari decât a fost la dărâmarea Guvernului Dăncilă.

Realitatea TV a obținut în exclusivitate documentul cu care se va prezenta în Parlament premierul desemnat, Ludovic Orban. Obiectivul imediat al liberalilor este proiectul de buget pentru anul 2010. Totodată, vor și să corecteze greșelile pe care PSD le-a făcut.

Programul de guvernare al PNL- Obiective imediate

Mai multe articole despre:
Viorica Dăncilă