MENIU

Plan roșu de intervenție în Buzău. Un autocar s-a răsturnat, 22 de oameni au ajuns la spital - VIDEO

A fost plan roșu de intervenție în județul Buzău, luni după-amiază, în urma unui accident grav care a avut loc  pe DN2, la ieșire din Râmnicu Sărat. Un autocar s-a răsturnat, mai multe persoane fiind rănite. 22 de pasagari și șoferul au ajuns la spital. 

Bilanț final: 
– 30 de persoane implicate în eveniment;
– 23 de persoane transportate la spital (19 femei și 4 bărbați);
– 7 persoane asistate la locul evenimentului, refuză transportul la spital;

Au fost transportate astfel:
– Spitalul Județean de Urgență Focșani: 2 femei;
– Spitalul Municipal Rm. Sărat: 9 femei și 2 bărbați;
– Spitalul Județean de Urgență Buzău: 8 femei și 2 bărbați.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Începând cu ora 18:24 s-a dezactivat Planul Roșu de Intervenție

Nu au fost persoane decedate și toți cei 22 răniți sunt conștienți. 


Sursa: Realitatea de Buzau

 

UPDATE 18.08 - "Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzau a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier produs pe DN2E85, ieșirea spre Râmnicu Sărat, potrivit Telegrama.

În accident a fost implicat un autocar în care se aflau 32 de persoane, ce a ieșit înafara părții carosabile și s-a răsturnat.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, echipajele operative au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de descarcerare, 1 autospecială de transport personal și victime multiple, 5 ambulanțe SMURD și 11 ambulanțe SAJ.

Totodată, în sprijin intervin și 1 autospecială pentru transport victime multiple și 3 ambulanțe SMURD de la nivelul ISU Vrancea.

În acest moment se acordă asistență medicală de urgență pentru 20 de persoane, toate conștiente.

Misiunea este în dinamică", a anunțat și ISU Buzău.

 

UPDATE 18.02 - Opt persoane sunt duse la spitalul din Râmnicu Sarat, 12 la UPU Buzău, iar 2 UPU Focșani.

 

 

UPDATE 17.58 - 20 de persoane au nevoie de îngrijiri medicale, conform datelor de la acest moment. Intervenția este în dinamică. Acestora li se adaugă două victime preluate deja de ambulanța SAJ Suceava și duse la UPU Focșani, anunță Prefectura Buzău.

Toate victimele, inclusiv șoferul, sunt conștiente, menționează sursa citată.

 

UPDATE 17.40 - "Traficul se desfășoară prin dirijare pe DN2, la ieșirea din localitatea Râmnicu Sărat, județul Buzău, către municipiul Focșani, pentru a permite desfășurarea intervenției medicale, după ce un autovehicul s-a răsturnat în afara părții carosabile. Mai multe persoane au suferit leziuni, fiind asistate medical la fața locului.

Se estimează reluarea circulației în condiții normale în 45 de minute".

UPDATE - Este a doua oară, în două săptămâni, când în județ este activat planul roșu de intervenție în urma unui accident cu număr mare de persoane implicate

 

 
Mai multe articole despre:
plan rosu buzau autocar rasturnat