MENIU

Piperul te menţine sănătos. Care sunt beneficiile piperului

Piperul te menţine sănătos. Care sunt beneficiile piperului

Piperul nu lipseste din nicio casa si este adaugat in toate mancarurile. Pe langa faptul ca da un gust usor picant si o aroma placuta mancarii, trebuie sa stii ca piperul te si mentine sanatos.

Piperul calmeaza durerile, ajuta digestia, arde grasimile, curata organismul de toxine si stimuleaza libidoul. Cum folosesti piperul pentru o sanatate de fier.

1. Piper pentru digestie

Procesul de digestie incepe in gura, iar salivarea are un rol important. In gura, anumite componente ale alimnetelor se separa, pentru a fi mai usor asimilate de organism si se formeaza bolul alimentar. Chavicin, o rasina picanta din piper are proprietatea de a mari productia de saliva. Acest lucru contrbuie la mai buna digestie.

2. Piperul pentru slabire

Cand tii regim si nu consumi alimente grase si sosuri, piperul va da o savoare deosebita supelor, salatelor, carnii si pestelui la gratar. Si efectul picant al piperului te va ajuta la slabire.

Tot gustul picant este de ajutor intr-o situatie speciala. Unii batrani isi pierd gustul. Mancarea devine insipida si nu mai au chef sa manance. Adaugat in mod constant in mancare, piperul va stimula papilele gustative.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro.