MENIU

Pilotul rus de karting care a făcut salutul nazist pe podium spune că a fost înțeles greșit - Explicații hilare

Pilotul rus de karting Artem Severiukhin a făcut salutul nazist pe podiumul de premiere

Pilotul rus de karting de care a făcut salutul nazist de pe podumul de premiere a fost dat afară din echipa sa. Artem Severiukhin susține că a fost înțeles greșit.

Tânărul pilot rus care a cîștigat cursa din Portugalia și-ar fi cerut scuze și declarat că a fost înțeles greșit, negând că gestul său ar fi salutul nazist, scrie BBC.

„Știu că este vina mea, știu că sunt prost și sunt gata să fiu pedepsit. Dar vă rog să înțelegeți că nu am susținut nazismul sau fascismul cu acest gest”, a declarat Artem Severiukhin.

El a făcut salutul nazist după ce și-a bătut pieptul de două ori cu pumnul, în timpul imnului Italiei, sub steagul căreia a concurat.

Echipa sa i-a reziliat contractul. Ward Racing a anunțat că a condamnat comportamentul lui Severiukhin în „cei mai puternici termeni posibil” și că este „profund rușinată de comportamentul pilotului”.

„Ward Racing nu vede nicio posibilitate de a continua cooperarea cu Artem Severiukhin și va continua cu rezilierea contractului său”, a anunțat echipa suedeză.

„Acțiunile lui Artem Severiukhin în timpul ceremoniei de premiere din 10 aprilie 2022 au fost exclusiv individuale și nu reprezintă în niciun fel punctele de vedere și valorile Ward Racing. Dimpotrivă, Ward Racing este alături de comunitatea internațională, condamnând invadarea Ucrainei de către Rusia și își exprimă solidaritatea cu oamenii care suferă din cauza acestui atac neprovocat și îngrozitor”, a transmis Ward Racing.