MENIU

Piețele financiare, în picaj după complicarea situației din Grecia. Bursa de la București, minus 1%

<p>Probleme pentru UK</p>

Piețele financiare resimt din plin șocul referendumului din Grecia, care face și mai dificile negocierile cu creditorii internaționali. Bursele asiatice au deschis în scădere cu peste 2 procente, cu excepția cele chineze, unde statul a intervenit cu măsuri de urgență. Bursele europene încep și ele ziua cu scăderi mari.

Indexul bursier MSCI din Asia-Pacific a scăzut cu 2,8 procente luni dimineață, cea mai abruptă scădere din ultimii doi ani. Și indicele Nikkei din Tokyo a pierdut 2,4%, potrivit Reuters.

Analiştii se aşteptau ca bursele europene să deschidă în scădere cu circa 3%, potrivit analiştilor. Previziunile au fost ulterioare referendumului din Grecia şi sunt exprimate astfel de tranzacţiile cu instrumente derivate (futures), care anticipează cotaţiile viitoare.

Speculatorii pe titlurile futures pariază pe scăderi de peste 2% ale indicelui bursei din Londra (FTSE 100), şi de 3% la indicii burselor din Frankfurt (DAX) şi Paris (CAC 40).

Nici bursa de la București nu scapă de fuga de risc a investitorilor. Indicele BET, al celor mai importante 10 acţiuni de la Bursa din Bucureşti, era în scădere cu 0,5%, la cinci minute după deschiderea pieţei. Imediat după deschidere scăderea fusese de 0,95%, potrivit Economica.net.

Mai multe articole despre:
Grecia burse pieţe financiare referendum Grecia