MENIU

Petre Tobă va conduce Ministerul de Interne în Guvernul Cioloş

<p>Petre Tobă</p>

Petre Tobă este chestor principal de poliţie şi inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române din ianuarie 2009.

Petre Tobă a ocupat funcţii de conducere în diverse structuri din cadrul MAI de 20 de ani încoace. Totodată, Tobă a fost şi coordonator al proiectului "Capital City Project", implementat la nivelul municipiului Bucureşti împreună cu Scotland Yard. În 2004 a fost decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, iar în 2006 cu Ordinul "Bărbaţie şi Credinţă" în gradul de "Ofiţer". 

Este prima dată în istoria Poliţiei Române când la conducerea acestei instituţii este un şef care nu a absolvit Academia de Poliţie. Petre Tobă a absolvit în 1989, ca subinginer, Facultatea de Maşini şi Utilaje pentru Construcţii din cadrul Institutului de Construcţii Bucureşti. În 1990, a intrat în rândul poliţiştilor şi ulterior a avut o ascesiune fulminantă datorită faptului că este finul fostului secretar de stat, Toma Zaharia. Acesta este noul ministru de interne, scrie Evz.ro.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, duminică, lista Cabinetului său, format din 21 de membri. La prezentarea componenţei Guvernului pe care îl propune, premierul desemnat a spus că a urmărit să aleagă oameni cu competenţe şi experienţă, cu viziune şi idei, arătând că o treime dintre persoanele propuse ca miniştri sunt feme.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunţat componenţa Cabinetului său. VEZI LISTA MINIŞTRILOR

Mai multe articole despre:
guvern Dacian Cioloş Petre Tobă