MENIU

Petre Roman: În spatele cererii de urmărire penală stau alte intenții. Eram un nimeni la Revoluție

Fostul prim-ministru Petre Roman reacționează după ce președintele Klaus Iohannis a transmis vineri ministrului Justiției cererea de urmărire penală faţă de el, Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu în Dosarul Revoluției, în care sunt acuzați de infracțiuni contra umanității.

”Așa cum a început, nu se face deloc lumină. Avem de-a face cu o gravă mistficare. În acele momente eu cine eram ca să pot da ordine militare?! E absurd. Eram un nimeni. Eu nu am cum să cred decât că în spatele aceste cereri se află altfel de intenții. Din punctul meu de vedere este complet nefondată, niciun fel de bază și nu numai că este lipsită de logică, dar este lipsită și de valoare morală”, a afirmat Petre Roman, la Realitatea TV.

Fostul premier susține că n-a avut decât ”șansa de a participa la Revoluție” și că nu înțelege din cererea procurorului-general Augustin Lazăr decât că ”mai bine murea atunci”.

”Dacă eu am scăpat la baricadă atunci când s-a tras... Dumnezeu m-a lăsat cu viață. Ce se înteleg din cererea asta a lui Lazăr? Că mai bine muream atunci? Iohannis procedează cum crede. Își asumă această răspundere”, a mai spus Roman.