MENIU

Peste jumătate dintre elevii unui liceu din Timiş, eliminaţi din examenul de bacalaureat

<p>Simulare Bacalaureat. M&acirc;ine &icirc;ncepe simularea la BAC 2016. Modele de subiecte</p>

Un număr de 94 de elevi, din cei 176 care au susţinut bacalaureatul la Liceul “Traian Vuia” din Făget, judeţul Timiş, au fost eliminaţi din examen pentru suspiciuni de fraudă. Părinţii unor candidaţi ameninţă Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş cu chemarea în judecată, dacă nu se renunţă la decizie.

Aura Danielescu, şeful ISJ Timiş, a declarat luni, 13, aprilie, că la acest număr de 94 de elevi suspectaţi de fraudarea examenului de bacalaureat s-ar putea adăuga alţi aproximativ 20, tot din cadrul Liceului “Traian Vuia”.

Totodată, Danilescu a adăugat că vina pentru fraudarea bacalaureatului este, deopotrivă, a elevilor şi a profesorilor, care au dat dovadă de neglijenţă în serviciu, şi că se vor constitui comisii de disciplină care vor cerceta disciplinar cadrele didactice implicate.

Tot luni, aproximativ 20 de părinţi ai unor elevi care au susţinut examenul de bacalaureat la Liceul “Traian Vuia” din Făget şi care au fost eliminaţi din examen pe motive de fraudă au cerut explicaţii inspectorilor şcolari, susţinând că nu toţii copiii au copiat, scrie Mediafax.

Părinţii au ameninţat că, dacă se va menţine măsura eliminatorie, vor da în judecată ISJ Timiş.

În judeţul Timiş, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 65,84 la sută, însă ulterior a scăzut la 65,42 la sută din cauza elevilor eliminaţi la Făget.

Cazul este trimis spre soluţionare Parchetului de pe langă Tribunalul Timiş.