MENIU

Peste 500.000 de străini ajung ilegal în Europa, în fiecare an

<p>Peste 500.000 de străini ajung ilegal &icirc;n Europa, &icirc;n fiecare an</p>

Organizația Internațională pentru Migrație atrage atenția asupra unui fenomen îngrijorător, care nu ocolește nici România. Potrivit statisticilor Eurostat, în Europa ajung ilegal peste 500.000 de persoane, în fiecare an, iar aproape jumatate dintre acestea sunt repatriate forțat de către autorități, informează EVZ.ro. 

Totodată, datele oficiale arată că România se confruntă, la rândul ei, cu fenomenul migrației ilegale, chiar dacă la o scară mai mică decât alte state din Uniunea Europeana. Cu toate aceastea, fenomenul este în creștere de la un an la altul.

În acest context, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) - Biroul din România, promovează programe de repatriere voluntară asistată ca alternativă la returnarea forțată. În anul 2014, au beneficiat de repatriere voluntară aproape 130 de migranți, provenind, în special, din Filipine, Irak, Pakistan, Tunisia și China.

„Intenția noastră nu este de a demonstra că repatrierea voluntară este cea mai bună soluție pentru migrația ilegală. Dimpotrivă, scopul nostru este de a oferi migranților - a căror ședere este sau este pe cale de a deveni ilegală pe teritoriul nostru – informația de care au nevoie pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză”, au precizat reprezentanții OIM, în cadrul unui seminar, care a avut loc între 21 și 23 ianuarie, la Sinaia.

Mai multe pe EVZ.ro.