MENIU

Peste 30 de pacienți confirmați și suspecți de COVID-19, internați la Spitalul din Sf. Gheorghe

coronavirus

Peste 20 de pacienți cu patologie covid sunt internați la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, a anunțat miercuri realitateadecovasna.net. Patru dintre aceștia sunt la terapie Intensivă. iar doi dintre ei sunt intubați.

Spitalul a anunțat într-un comunicat că în acest moment sunt internați 24 de pacienți confirmați cu COVID-19, iar alți 14 așteaptă să fie testați.

La secţia de Terapie Intensivă, miercuri erau internaţi 4 pacienţi, dintre care doi sunt suspecţi, iar alţi doi sunt confirmaţi cu noul coronavirus. Managerul spitalului, Andras-Nagy Robert a declarat că dintre aceştia, doi sunt intubaţi, iar unul este în stare critică.

În spital a fost înregistrat recent decesul unui pacient, pentru care se aşteaptă rezultatul probei prelevate, în vederea infirmării sau confirmării prezenţei virusului COVID-19.

„Avem 14 pacienţi suspecţi internaţi astăzi (miercuri, 8 aprilie - n.red.), la ora 13:00, dintre care unul este la ATI, în stare cât de cât normală, deci nu e în stare critică. Tot la ATI avem alţi 3 pacienţi: un pacient în stare critică, iar doi sunt intubaţi, un suspect şi un pacient confirmat. Deci, practic, la ATI din cei 4 pe care îi avem la noi, doi sunt suspecţi şi doi sunt confirmaţi. Sunt 22 de pacienţi testaţi pozitiv, care sunt internaţi în secţia COVID-19”, a explicat managerul spitalului.

Citește continuarea pe realitateadecovasna.net.

Am avut un deces, dar la data decesului pacientul avea calitatea de suspect, iar la momentul acesta rezultatul de confirmare sau infirmare nu a ajuns. A fost recoltată probă şi nu am primit rezultatul (…) În perioada scursă, din 6 aprilie, ora 13:00, şi până în data de 8 aprilie, ora 13:00, avem un pacient externat de pe secţia de COVID-19 iar numărul total al pacienţilor testaţi pozitiv este 24”, 

Până miercuri, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 57, la nivelul județului Covasna, cu două mai multe faţă de câte au fost raportate marţi.