MENIU

Peste 17 tone de deşeuri din plastic, oprite la Vama Giurgiu

Peste 17 tone de deşeuri din plastic, oprite la Vama Giurgiu. Sursa foto: Politia de Frontiera Romania

Peste 17 tone deşeuri din plastic au fost oprite, luni, de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, potrivit realitateadegiurgiu.net.

Organele statului au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar, în  vârstă de 58 de ani.

Politistii de frontieră nu au permis intrarea în România a unui ansamblu rutier încărcat cu peste 17 tone de deşeuri din plastic, deoarece şoferul nu deţinea documente de transfer, conform prevederilor legale în vigoare.

Acestia au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu de pe raza judeţului Giurgiu.

,,În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că deşeurile, în cantitate de 17.120 kilograme, au fost încărcate  din Grecia pentru o firmă de pe teritoriul României, iar documentaţia de transfer prezentată de către şofer, nu era conformă prevederilor Regulamentului CE nr. 1013/2006’’, se arata in comunicat.

În ultimele trei luni, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au mai oprit la intrarea în România prin PTF Giurgiu-Ruse cantitatea de 472 de tone de deşeuri de materiale metalice. 23 de şoferi bulgari şi şase şoferi români încercau să le introducă fără documente complete în ţară.