MENIU

Peste 15.000 de moldoveni vin în România de sărbători pe stil vechi, însoţiţi de 100 de Moş Crăciun

Peste 15.000 de turişti din Republica Moldova vin în România în perioada 2-18 ianuarie, pentru a petrece sărbătorile de iarnă pe stil vechi, mai multe agenţii oferind în pachetul turistic şi câte un Moş Crăciun şi o Crăciuniţă pentru fiecare grup mare, potrivit patronatelor din turismul moldovean.

Patronatele din turismul moldovean estimează pentru acest an, de sărbătorile pe stil vechi, o creştere de peste 50%, datorată în principal eliminării vizelor, dar şi promovării făcute în ultimul an turismului românesc în Republica Moldova. În plus, din cei peste 10.000 de turişti din Republica Moldova care au renunţat să mai meargă în această perioadă în Ucraina, din cauza tensiunilor politice, o parte s-a îndreptat către România, scrie Mediafax.ro.

"Un alt motiv al creşterii mari din acest an sunt şi preţurile preferenţiale acordate de hotelurile româneşti pentru turiştii moldoveni. Un pachet de cinci nopţi, cu transport cu autocarul, masă şi cazare, costă 250 de euro", a declarat agenţiei MEDIAFAX Gabriel Mărgineanu, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova.

Astfel, turiştii din Republica Moldova cheltuiesc pentru vacanţe în România, într-un interval de doar două săptămâni, peste 3,7 milioane de euro. Crăciunul pe rit vechi este sărbătorit

Aceştia preferă staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi Predeal, Poiana Braşov, Bran, Moeciu sau staţiunile balneare, în principal Băile Govora, Slănic Moldova sau Covasna.

Pentru ca pachetele să fie cât mai atractive, agenţiile din Republica Moldova oferă gratuit, pentru grupurile mari, şi câte un Moş Crăciun, care în seara de Crăciun pe stil vechi să susţină un program care variază între două şi şase ore.

"Moş Crăciunii vin cu costume şi programe pregătite din timp. Estimăm că peste 100 de Moş Crăciuni vor însoţi în această perioadă grupurile de turişti în România. Fiecare Moş Crăciun va prezenta programul alături de cel puţin o Crăciuniţă, care dansează şi recită poezii. Unele dintre acestea vin tot din partea agenţiilor, iar altele se oferă voluntare, din cadrul grupului", a mai spus Mărgineanu.

Mai multe articole despre:
Moş Crăciun stil vechi