MENIU

Peste 13.000 de bucureşteni, amendaţi pentru că au traversat neregulamentar

<p>Peste 13.000 de bucureşteni, amendaţi că au traversat neregulamentar</p>

Săptămâna trecută, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, aproape 2.000 de polițiști au acționat, la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietoni, precum și pentru combaterea nerespectării normelor privind circulația pe drumurile publice.

Acțiunile desfășurate de polițiștii rutieri, în perioada 11 - 17 mai, i-au avut în vedere, atât pe șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare regulamentară, cât și pe pietonii care traversează prin loc nepermis.

O atenție deosebită a fost acordată zonelor cu potențial de risc rutier, precum și celor în care au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul acestor două cauze.

Astfel, pentru nerespectarea normelor care reglementează circulația pe drumurile publice, polițiștii au aplicat 14.881 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 13.307 au vizat abateri ale pietonilor, iar 1.574 au fost aplicate pentru șoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public.

Conform legii, în cele 1.574 de cazuri, șoferilor le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile.