MENIU

Perle de parlamentar

Unii au vrut să fie spirituali, alţii au vrut să demonstreze adversarilor politici că sunt mai buni, măcar la capitolul discurs. După cinci luni de dezbateri şi dispute politice, o parte dintre aleşi au rămas în memoria electoratului prin bâlbele şi pildele folosite. Fie că s-au pierdut în labirintul cuvintelor fără sens, fie că au excelat în formulări cel puţin ciudate, aleşii au demonstrat şi în această sesiune parlamentară că sunt fruntaşi la capitolul expresii nefericite.

Când sunt în pană de idei aleşii dau iama în citate, catrene şi vorbe de duh. Liberalul Puiu Haşotti a abordat un ton glumeţ în încercarea de a le atrage atenţia democraţilor că moţiunea de cenzură care cerea Guvernului Tăriceanu să plece nu are nici o şansă. Haşoti s-a dus la prezidiu şi le-a spus parlamentarilor că un eşec l-ar putea determina pe Emil Boc să se spânzure de un bonsai, făcând aluzie la înălţimea liderului democrat. Între timp, a precizat liberalul, am aflat că marele om mic nu are niciun bonsai, aşa încât, cu zâmbetul pe buze voi vota împotriva moţiunii.

Deputatul democrat Alexandru Mocanu a apelat la versuri când discursul politic i s-a părut insuficient. "Hai vino-acum la urne Mirciulică/ Să îl învingi, de poţi, pe Traienică/ Despre Călin, nu pot să zic nimică:/ Cât e de mare, stă sub pat de frică!" a recitat el de la tribuna Parlamentului, în plină acţiune de suspendare a preşedintelui Băsescu.

Dar nicio dispută politică nu le-a dat mai multă bătaie de cap aleşilor decât ziua internaţională a femeii. Romantici sau pur şi simplu pe lângă subiect, parlamentarii au dat frâu liber imaginaţiei. Un exemplu a fost democratul Constantin Amarie care a pus pe hârtie un eseu despre virtuţiile Evei.

"Trăind printre flori, Eva a ajuns să emane ea însăşi parfum de floare. În momentul primului păcat, ea îşi pierdu această înzestrare", a transmis Constatin Amarie colegelor de Parlament. "În momentul primului păcat, ea îşi pierdu această înzestrare. Înainte de cădere, parfumurile emanau din ea, deoarece poseda calităţi şi virtuţi ce se manifestau în planul fizic, sub formă de parfumuri", sunt cuvintele adresate de el doamnelor din Parlament.
Mai multe articole despre:
parlament parlamentari politicieni sesiune perle