MENIU

PERICOLUL ascuns din telefoane

Pe cât sunt de utile, pe atât de periculoase pot deveni. Telefoanele inteligente, tabletele şi dispozitivele care ne ţin la curent cu tot ce se întâmplă în lume, pot fi folosite şi ca arme împotriva noastră. Mai grav este că persoanele conectate permanent la această lume virtuală, ajung să piardă contactul cu lumea reală.

Telefoanele mobile inteligente au ajuns să devină o necesitate pentru tot mai mulţi români. Unii le utilizează pentru a afla noutăţile în timp real, alţii pentru relaxare, iar majoritatea pentru a se conecta la reţelele de socializare.

In fiecare zi ne folosim de aceaste telefoane inteligente. Adevarul este insa ca si acestea se folosesc de noi. Pentru ca, prin intermediul aplicatiilor pe care le descarcam, anumite firme sau anumite persoane interesate, afla unde mergem, ce facem, cu cine iesim, ce ne place sau ce nu ne place

Astfel, cu telefonul nostru ajungem în bazele de date ale unor hackeri, care, printr-un simplu click, se pot conecta la dispozitiv şi pot suna pe oricine.

În 2013 numărul anchetelor penale desfăşurate pentru infracţiuni informatice s-a dublat. Dependenţa de telefoanele inteligente şi dorinţa de a fi în permanentă legătură cu prietenii din lumea virtuală poate să ne afecteze însă şi comportamentul.


Din totalul românilor care deţin un smartphone sau o tabletă, peste 40% sunt şcolari sau liceeni care nu au trecut încă de vârsta majoratului.

De aceea, nu ar fi rău, ca din când în când, să mai lăsăm telefonul din mână şi să ieşim în lume pentru a socializa natural, nu virtual.

Mai multe articole despre:
telefoane mobile pericol smartphone