MENIU

Pericolele din PIZZA CONGELATĂ. Unele ţări au propus interzicerea comercializării acestui produs

Pericolele din pizza congelată

Pizza este unul dintre felurile preferate de mâncare ale oamenilor de pe tot globul. Două felii de pizza acoperă cantitatea maximă de sare pentru o zi întreagă, aşa că persoanele care o consumă des îşi sporesc riscul de hipertensiune şi boli cardiovasculare.

Pizza congelată este mult mai nocivă din cauza amelioratorilor şi a conservanţilor artificiali existenţi în aluat pentru a menţine produsul într-o formă comestibilă cât mai mult timp, scrie ziarulring.ro. 

Pizza are, oricum, din start, un conţinut mare de grăsimi. Prin adăugarea salamului pepperoni nu faci decât să pui un plus de grăsimi saturate şi un plus de sare pe masa ta, amândouă periculoase pentru inimă.

Pentru varianta mai sănătoasă alege pizza cu topping de legume şi pune alături o salată cu verdeţuri sau crudităţi care să te facă să renunţi la o felie în plus.

PIZZA CONGELATĂ interzisă de Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA

De altfel, Administrația pentru Alimente și Medicamente a SUA (FDA) a propus interzicerea grăsimilor trans artificiale din alimentele procesate, de la margarină, până la pop-corn și pizza congelată, scrie unica.md.

Grăsimile trans sau grăsimi hidrogenate, se obțin din uleiuri vegerale printr-un proces de hidrogenare, prin care devin solide și capătă o rezistență mai mare în mediu. Ele sunt adăugate în mare parte din alimentele procesate industrial, tocmai pentru că le crește durata de valabilitate, dar și pentru un aspect mai proaspăt și un gust mai bun.

Studiile au demonstrat că uleiurile hidrogenate cresc colesterolul rău din sânge. FDA estimează că prin reducerea folosirii acestora în alimentație s-ar putea preveni anual 20.000 de atacuri de cord și 7.000 de decese datorate bolilor de inimă, în Statele Unite. "Deși consumul grăsimilor trans a scăzut în ultimii 20 de ani în SUA, rămâne în prezent o mare problemă pentru sănătatea publică", citează Reuters.

Propunerea FDA nu este primul efort public de a interzice aceste grăsimi. În orașul New York a fost interzisă folosirea lor în restaurante, iar multe lanțuri de fast-food, precum McDonald’s, au limitat folosirea lor. Și unele țări din Europa au început să facă pași în această direcție, Danemarca, Islanda și Elveția încercând să reglementeze comercializarea alimentelor care conțin grăsimi trans artificiale.

PIZZA CONGELATĂ, produs semipreparat care conţine foarte mulţi aditivi

Sunt două motive pentru care pizza congelată nu este recomandată: în primul rând, este un produs semipreparat şi, automat, conţine foarte mulţi aditivi, conservanţi şi alte chimicale, iar al doilea motiv este că pizza congelată conţine legume cu mare valoare nutritivă însă, odată supuse congelării, decongelării şi temperaturilor de coacere, acestea îşi vor pierde mare parte din proprietăţile benefice, scrie csid.ro. 

Dacă vrei neapărat să consumi pizza, comandă una proaspăt preparată sau pune mâna şi fă-ţi o pizza ca la carte în propriul cămin.