MENIU

Pericol în Munții Retezat! Un cioban, în stare GRAVĂ după ce a fost mușcat de o viperă

Ce şerpi veninoşi există în România? Mergi de urgenţă la spital dacă ai fost muşcat unul dintre ei!

Un cioban învârstă de 50 de ani a fost mușcat, vineri, de o viperă în Retazatul Mic, județul Hunedoara.El a fost transportat la spital în stare gravă cu elicopterul SMURD.

Potrivit Mediafax, directorul Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat că ciobanul a fost muşcat, vineri, de o viperă în Retezatul Mic, zona Sarbele. Cel care a sunat la 112 a fost un coleg al ciobanului, iar spre stâna în care bărbatul se afla au pornit cinci salvamontişti montani.

Pentru că ciobanul se afla într-o stare destul de gravă, a fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD, bărbatul fiind transportat de urgenţă la Spitalul din Târgu Mureş, după ce a fost stabilizat.

„Este vorba de un cioban care a fost muşcat de viperă în Retezatul Mic. Astăzi (n.r. vineri), în jurul orei 19.00 am finalizat acţiunea, cu predare la elicopterul SMURD. Când au ajuns salvamontiştii, deja avea simptome destul de grave. Am fost anunţaţi de colegul lui, au acţionat cinci salvatori montani de la Salvamont Valea Jiului, au ajuns la el, l-au stabilizat, după care a fost predat celor la elicopterul SMURD, pentru că necesita transport de urgenţă. Elicopterul a aterizat aproape de zona stânei, a coborât medicul, l-au stabilizat şi l-au transportat la Târgu Mureş”, a afirmat Ovidiu Bodean.