MENIU

Pericol de INUNDAȚII în mai multe județe, miercuri - Cod GALBEN. Ce râuri sunt vizate

Alertă de inundații

Hidrologii au emis, miercuri, un cod galben de inundații pentru râuri din mai multe județe, valabil până la miezul nopții. 

COD GALBEN

În intervalul 11.08.2021, ora 13:00 - 11.08.2021, ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţul Maramureş), Suceava - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţul Suceava), Moldova - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistrița - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele: Suceava, Neamț, Harghita şi Bacău) şi Trotuş- bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele: Harghita, Neamț, Bacău și Vrancea).

Citește și: ”Vreme EXTREMĂ în România, miercuri - Noi coduri galbene de caniculă, vijelii și grindină. Harta zonelor afectate”

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Suceava și Neamț.

Fenomenele periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă, precizează hidrologii.

 

Mai multe articole despre:
cod galben inundatii pericol inundatii