MENIU

Performanța instanțelor va putea fi verificată online

Oricine va putea verifica, începând de astăzi, online, datele privind performanța instanțelor, grație portalului care a fost lansat de două organizații nonguvernamentale.

Potrivit portalului www.onoratainstanta.ro, durata medie de soluționare, în primă instanță, a unui dosar în 2013 a fost de 104 de zile la curțile de apel, 138 de zile la tribunale și 86 de zile la judecătorii. Cele mai performante trei curți de apel au fost anul trecut Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Timișoara și Curtea de Apel Iași. În cazul tribunalelor, cel mai bine au performat Tribunalul pentru minori și familie Brașov, Tribunalul Olt și Tribunalul Prahova. În rândul judecătoriilor cel mai bine s-au clasat Judecătoriile din Târgu Bujor și Târgu Lăpuș urmate de Judecătoria Odorheiul Secuiesc, potrivit Agerpres.

"Portalul www.onoratainstanta.ro agregă toate datele din instanțele din România astfel încât să oferim un instrument util cetățeanului. Când intră pe site cetățeanul găsește lista cu toate instanțele, pentru fiecare dintre acestea găsește indicatori de tipul câte zile durează în medie o cauză, câți judecători sunt, câte dintre cauze au fost rezolvate din câte au intrat pe rolul instanțelor, câte au fost casate", a declarat președintele asociației Funky Citizens, Elena Calistru, cu prilejul unei conferințe de presă.

Totodată, Elena Calistru a menționat că pe site se regăsește și un indice de performanță al instanțelor, care are în vedere siguranța, încărcătura și operativitatea acestor instituții.

 

 

Mai multe pe Agerpres.