MENIU

Percheziţii în Bucureşti şi 5 judeţe, este vizată o reţea de falsificat carduri de carburanţi

Percheziții de amploare în București și în cinci patru județe din țară, pentru anihilarea unei reţele de falsifacatori de carduri de alimenatre. Au fost emise 20 de mandate de aducere. 

Potrivit comunicatului DIICOT, membrii reţelei clonau carduri de alimentare cu combustibil la terminale de plată din străinătate şi le foloseau în România, unde alimentaz în mod fraudulos, în interesul altor persoane.

Paguba provocată prin această metodă este estimată la 50.000 de euro.

De asemenea, comunicatul DIICOT preciuzază că suspecții au confecționat dispozitive de copiere a datelor de pe carduri bancare pe care intenționau să le monteze la ATM-uri din ţări UE.

"Procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, București, Constanța și Serviciilor  de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și Buzău, efectuează 27 de percheziții domiciliare pe raza  județelor Argeș, Constanța, Gorj, Buzău, Ilfov și a municipiului București", se spune în comunicatul DIICOT.

Cu ocazia percheziţilor domiciliare au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM -uri, dispozitive de copiere și stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente si instrumente necesare confectionarii unor astfel de dispozitive, precum si canabis.

De asemenea, cu ocazia unei percheziție domiciliat efectuate în judeţul Argeș a fost necesară tragerea unui foc de avertisment întrucât persoanele perchezitionate, după ce au lovit un jandarm, au încercat să continue agresiunea,

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, Constanța, Gorj și Buzău și al lucrătorilor din cadrul DGPM București - S.A.S.

Pe numele suspecților au fost emise 20 de mandate de aducere.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Mai multe articole despre:
razie DIICOT falsificatori