MENIU

Percheziții DNA la Primăria generală a Capitalei. Reacția instituției conduse de Nicușor Dan?

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei

Percheziții DNA la Primăria generală a Capitalei. Potrivit unor surse Realitatea Plus, percheziții îl vizează direct pe Nicușor Dan în contextul în care a început bătălia dură pentru alegeri, spun surse din parchetul anticorupție. Aceleași surse susțin că perchezițiile au legătură cu eliberarea unor autorizații de construcție. 

Mai mulți procurori anticorupție au descins în instituția condusă de Nicușor Dan. Potrivit surselor citate, acțiunea ar avea legătură cu denunțuri privind emiterea a peste 200 de autorizații de construcție.

 

Mai precis, au fost depuse plangeri penale de către fostul arhitect șef al Capitalei împotriva actualul director de la Urbanism. De asemenea, Inspectia de Stat în Construcții ar fi găsit la ultimul control la Primăria Capitalei 260 de autorizații de construcții semnate nelegal. 

 

Comunicat PMB: Obiectul controlului nu a fost comunicat reprezentanților municipalității

 

Descinderea procurorilor anticorupție la Primăria generală a fost confirmată oficial de către instituție.

"La această oră se desfășoară un control al procurorilor DNA la sediul Primăriei Municipiului București care vizează mai multe Direcții din instituție.  Obiectul controlului nu a fost comunicat reprezentanților Municipalității.


Pentru corecta informare  a opiniei publice, vă rugăm să solicitați detalii legate de subiectul cercetării reprezentaților DNA," a transmis direcția de presă a PMB.

 

Gabriela Firea, reacție în scandalul momentului - Atacuri la adresa USR și a lui Nicușor Dan

„Aceasta e miza lor, să-și susțină primarul general care trimite bilețele scrise de mână la Urbanism și incită la fals în documente, uzurpare de calități oficiale, care este declarat incompatibil și multe altele", a transmis ministrul Familei pe facebook