MENIU

Percheziții de amploare la traficanții de droguri! 20 de persoane, vizate de procurorii DIICOT

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, au efectuat 14 percheziții domiciliare în județele Mureș și SUceava, la membrii unei grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc și efecte psihoactive. 

În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie-octombrie a.c., cei 5 membri ai grupării ar fi introdus în ţară, din Italia, droguri de risc (haşiş şi cannabis) şi droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în județele Mureş şi Suceava.

De asemenea, aceștia ar fi vândut diverse cantităţi de substanţe cu efecte psihoactive denumite generic „etnobotanice”, mai multor persoane, inclusiv unor minori.

În urma percheziţiilor,  au fost ridicate cantităţi semnificative de cannabis, haşiş şi cocaină.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş urmează a fi prezentaţi atât cei 5 membri ai grupului infracţional organizat, cât şi alte 15 persoane implicate în cauză.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. 

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și jandarmi.

Mai multe articole despre:
DIICOT cannabis trafic de droguri