MENIU

Percheziții de amploare la două instituții publice din Dâmbovița! 26 de persoane, aduse la audieri

Polițișii din Dâmbovița efectuează, în această dimineață, șapte percheziții domiciliare și pun în executare 26 de mandate de aducere în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, abuz în serviciu și infracțiuni conexe faptelor de corupție.

UPDATE 9.00: În această dimineață, oamenii legii efectuează șapte percheziții pe raza județului Dâmbovița, dintre care 2 la instituții publice, Primăria comunei Vulcan Pandele și Inspectoratul Școlar Dâmbovița, și 5 la domiciile unor pesroane fizice, una dintre ele fiind la casa administratorului public al locali

Unul dintre aceste persoane este Bogdan Simion, Patron de site de știri și firmă de deeratizare, suspectat că șantaja primari și directori de școli pe care îi obliga, astfel, să încheie contracte cu societatea ta.
 
În luna iunie 2015, Bogdan Simion a mai fost suspectat că ar fi șantajat mai mulți primari din Dâmbovița, cărora le-ar fi cerut să încheie contracte de publicitate, pentru a nu publica articole compromițătoare despre ei, fiind reținut pentru 24 de ore . Atunci, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din IGPR au efectuat percheziții la reședința sau odmiciliul acestuia. Potrivit Poliției Române, suspectul i-ar fi santajat pe primari cu publicarea unor articole compromițătoare. Acesta le cerea primarilor să încheie contracte de publicitate de 200-500 de lei

“La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița efectuează 7 percheziţii, pe raza judeţului Dâmboviţa, dintre care 2 la instituţii publice şi 5 la locuințele unor  persoane fizice”, se arată în comunicatul remis de Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, sunt puse în executare 26 de mandate de aducere.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de procurorii ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu şi infracţiuni conexe faptelor de corupţie.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Mai multe articole despre:
audieri Dâmboviţa percheziţii Poliţia Română