MENIU

Procurorii DNA au descins la Consiliul Județean Iași. Cristian Adomniţei, suspiciuni de corupție

Cristian Adomniţei, în centrul anchetei

Percheziții de amploare miercuri dimineață la Consiliul Județean Iași și la alte 18 instituții publice din județul Iași. Sunt vizate acte de corupție din ultimii doi ani, în centrul anchetei aflându-se un contract de promovare a municipiului Iași.

UPDATE 12:00. Procurorii DNA nu au ridicat, până la această oră, niciun act oficial și niciun calculator, a transmis corespondentul Realitatea TV.

UPDATE 11:00. Nicio persoană nu a fost ridicată din instituție, pentru a fi dusă la audieri. Perchezițiile continuă și la această oră, informează Realitatea TV. 

Potrivit unor surse, citate de Evz.ro, Cristian Adomniței și-ar fi amendat subalternii care voiau să sesizeze presei neregulile din instituție.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași efectuează miercuri dimineață cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2015.

Consiliul Județean Iași este una dintre instituțiile la care au descins procurorii DNA. Se fac percheziții la două dintre direcțiile instituției - Direcția Economică și cea de Investiții.

Printre persoanele vizate în dosarul DNA s-ar afla și șeful CJ Iași, liberalul Cristian Adomniţei, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea TV.

Procurorii au suspiciuni cu privire la un contract de promovare a municipiului Iași, potrivit surselor citate. Este vorba de un contract de 350.000 euro neonorat.

"În cursul zilei de 15 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate în municipiul Iași, din care 19 la sediul unei instituții publice", se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.