MENIU

Pentagonul anunță avansul LENT al Armatei Ruse - ATACURI intense în jurul capitalei Ucrainei. HARTĂ KIEV

Război Ucraina-Rusia. Atacuri în jurul Kiev, 15 martie Foto: Profi Media

Pentagonul a anunțat marți că trupele rusești continuă să facă progrese slabe pe teren în Ucraina, la 20 de zile de la începutul invaziei. Convoiul uriaș al rușilor încă este la distanță de Kiev, însă atacurile împotriva civililor în orașeșe din jurul capitalei s-au înmulțit. Forțele ruse au tras până acum peste 950 de rachete de la începutul războiului în Ucraina.

Pentagonul anunță că înaintarea forțelor ruse în Ucraina este foarte lentă. 

Pentagonul a anunțat marți că trupele rusești continuă să facă progrese slabe pe teren în Ucraina, la 20 de zile de la începutul invaziei, relatează BBC.

Dar mai multe orașe mari sunt încă lovite de bombardamente puternice, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării.

În același timp, convoiul care se deplasează spre Kiev rămâne în afara capitalei, unde civilii se confruntă din ce în ce mai mult cu atacurile trupelor rusești.

SUA estimează că forțele ruse se află „încă la aproximativ 15-20 de kilometri la nord-vest și la aproximativ 20-30 de kilometri la est” de Kiev, a spus oficialul, potrivit CNN.

Armata rusă continuă să se confrunte cu o rezistență dură în încercarea de a cuceri Harkovul, din nord-est - al doilea oraș ca mărime al Ucrainei - și Nikolaev, din sud. 

Cernihiv din nordul Ucrainei este izolat, ca și Mariupol, din sud-est, devastat deja de bombardamentele continue, dar SUA susțin că Ucraina încă menține legătura cu liderii locali.  

Potrivit unui înalt oficial american al apărării, forțele ruse au tras până acum peste 950 de rachete de la începutul invadării Ucrainei.

Atât forțele ruse, cât și forțele ucrainene au aproximativ 90% din puterea lor de luptă „disponibilă”, mai precizează înaltul oficial american, citat de CNN.

În ultimele 24 de ore, ajutoarele trimise de SUA și de alte țări „continuă” să sosească în Ucraina. Transporturile care au sosit în ultimele 24 de ore „au inclus arme”, a adăugat oficialul.