MENIU

Pensionări contra cost: Doi medici din Vâlcea, reţinuţi

<p>Anchetă DNA la Spitalul Judeţean din Slobozia</p>

Doi medici din Vâlcea au fost reţinuţi sub acuzația de luare de mită. Ei ar fi ajutat peste 217 persoane să obțină pensii, în mod fraudulos.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, unul dintre medici este expert în cadrul Cabinetului de Expertiză Drăgășani, iar celălalt este psihiatru la Spitalul Municipal Drăgășani.

"În perioada noiembrie 2014 - aprilie 2015, Bică Violeta, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Cabinetului de expertiză medical Drăgăşani, din subordinea Casei Judeţene de Pensii Vâlcea, a pretins şi primit de la un număr de 217 persoane, sume de bani sau bunuri în îndeplinirea unor acte ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv pentru a asigura pensionarea pentru incapacitate de muncă a unor persoane, chiar şi cu încălcarea dispoziţiilor legale, pentru a dispune încadrarea în grade de invaliditate superioare celor iniţiale, pentru a asigura în continuare încasarea pensiei pentru incapacitate de muncă cu prilejul revizuirilor periodice, dar şi pentru eliberarea certificatelor medicale de invaliditate pentru ca persoanele solicitante să beneficieze de ajutor social", au explicat procurorii, într-un comunicat de presă.

De asemenea, din actele dosarului a mai rezultat că din sumele de bani astfel primite, Bică Violeta a remis, în mai multe rânduri, o parte din acestea, medicului psihiatru Orădan Cristina Florentina din cadrul Spitalului municipal Drăgăşani, pentru ca aceasta să procedeze la întocmirea, în fals, a actelor medicale necesare încadrării/menţinerii în grade de invaliditate, peste 90% dintre persoanele care beneficiază de pensii pentru incapacitate de muncă, urmare examinării de către Cabinetul de Expertiză Medicală a Capacităţii de muncă din municipiul Drăgăşani, fiind  diagnosticate, în mod nereal, cu afecţiuni psihice.

În acelaşi dosar mai sunt cercetate încă patru persoane, faţă care procurorii au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Mai multe articole despre:
medici reţinere pensionări ilegale