MENIU

Pelerinaj la Colectiv: "Suntem revoltați. De la Revoluție nu s-a schimbat nimic. Ne doare sufletul"

Este a patra zi de pelerinaj la clubul Colectiv, locul unde, vineri noapte, și-au pierdut viața 32 de persoane. Oamenii continuă să sosească în număr mare să aprindă lumânări, în memoria celor care au decedat, și să se roage pentru cei 135 de răniți, care se luptă să rămână în viață în cele 11 spitale din Capitală, unde se află internați. Sâmbătă, duminică și luni, mii de români s-au strâns, aici, de la primele ore ale dimineții, pentru a aduce un ultim omagiu victemelor tragediei care s-a produs vineri noapte, potrivit Realitatea TV.

Oamenii sunt triști și revoltați. Spun că au venit din milă, din compasiune pentru rudele victimelor și cer să fie respectate legile:

"Suntem revoltați. Orice român și orice copil e din rărunchii noștri și din geneza noastră. Mă doare sufletul pentru ei. Am venit din milă, din compasiune, din dragoste de oameni. Am așteptări să se facă dreptate. Să respectăm odată legea și regula, în țara asta. Legea e pentru toți, nu numai pentru cei slabi care o respectă. Noi, ca cetățeni de rând, dacă mergem să luăm o aprobare, așteptăm doi ani".

"Spuneți-le politicienilor, acestor oameni să aibă grijă de copii și bătrâni!".

"M-a adus durerea lor, durerea părinților lor, corupția. Dacă se făceau cu acte în regulă, nu cu șpagă, nu erau morți. Nu s-a schimbat nimic. Au murit la Revoluție, au murit și acum. Nu văd o schimbare. Au trecut 26 de ani".

"Durerea în suflet. Poate am fi fost noi, sau nepotul meu, că am nepoți și eu. Se se schimbe ceva, să se respecte legile! Totul merge din rău în mai rău". 

"Ceva care nu s-a putut imagina că se poate întâmpla așa ceva în România. E un haos în toată țara. E de neimaginat ce s-a întâmplat. Lumea trebuie să fie unită și să meargă pe aceeași axă. Sunt persoane care bagă ură și dezbinare. E ceva care nu știu, greu... cu greu ne putem imagina ce s-a putut întâmpla".

 

Președintele Poloniei și mai mulți ambasadori acreditați la București, prezenți la locul tragediei

 
 


Tragedia din clubul Colectiv din Capitală a generat o reacţiei emoţionantă şi în rândul oficialilor europeni, dar și al reprezentanţilor corpului diplomatic la Bucureşti. Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, aflat la Bucureşti într-o vizită oficială, a aprins o candelă la locul incendiului. Rând pe rând, ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius, moştenitorul coroanei britanice, prinţul Charles, dar comisarul şi European pentru politici regionale, Corina Creţu au ţinut şă-şi exprime compasiunea şi regretul faţă de victime.

Mai multe articole despre:
pelerinaj incendiu club colectiv