MENIU

Pe holurile sediului Astra: "Stai acasă, nu te mai în­toarce". 1.400 de angajați, în agonie

Concedieri masive la Astra

Angajații de la Astra Asigurări au aflat de intrarea în faliment din presă.

Cel mai mare dezastru din asigurări, falimentul Astra, înseamnă și concedierea a 1.400 de salariaţi.

Dan Adamescu, proprietarul Astra, cataloghează decizia ASF drept o lovitură la adresa proprietăţii private care în opinia lui a ajuns doar un „moft“.

 „Sunt distrus. Ce nu a reuşit Ru­şanu (Dan Ruşanu, fost preşedinte al ASF) a reuşit acum ASF. Am trimis planul meu la ASF, dar nu am primit niciun răspuns, nu m-au chemat la discuţii. Proprietatea a ajuns un moft în ţara asta. În câteva luni vor termina resursele fondului, se va întâmpla acelaşi lucru ca şi la Bancorex“, a afirmat pentru ZF Dan Adamescu.

Astra îşi face loc pe lista lungă a firmelor de asigurări intrate în faliment, majoritatea la începutul anilor 2000.

Falimentul companiei controlate de omul de afaceri Dan Adamescu lasă 1.400 de angajaţi fără un loc de muncă şi 1,8 milioane de clienţi în incertitudine privind recuperarea integrală a despăgubirilor. Active în valoare de peste 500 milioane de lei vor fi scoase la vânzare.

„Stai în concediu. Stai acasă, nu te mai în­toarce, nu mai ai la ce să te mai întorci. Nu ştim ce o să se întâmple aici. A fost un comunicat al ASF, noi nu am primit nimic“, acestea au fost primele cuvinte auzite ieri de jurnaliști pe holurile sediului Astra Asigurări.

Discuţia era purtată între doi salariaţi ai asigurătorului. Ieri după anunţul ASF angajaţii asigurătorului păreau confuzi şi spuneau că au aflat de falimentul angajatorului din presă.

Majoritatea oamenilor întâlniţi de ZF au spus că în perioada următoare vor începe să-şi caute un nou loc de muncă.

„Totul e neclar pentru noi. Deocamdată nu ştim ce se va întâmpla. Aşteptăm o informare din par­tea conducerii. Ne vom căuta un nou job“, a afir­mat unul dintre angajaţii din conducerea executivă a Astra.

Mai multe articole despre:
Astra Astra Asigurări